betnovat receptfritt

Betnovat

0,1% 100 ml

Apotek på nätet KÖP NU

Description

Betnovat: vad är det?

Betnovat är ett kortisonpreparat med en stark verkan, som eliminerar inflammation och har en klådstillande effekt. Det används för att behandla olika hudåkommor (psoriasis, eksem, dermatit och så vidare). Dess aktiva komponent betametason (som är ett av binjurebarkhormonerna) påverkar direkt skadade celler, vilket minskar symtom som rodnad, klåda, svullnad. Betnovat tillämpas externt. Salvan är bättre för att hantera torra, fjällande förändringar på huden. Betnovat 0,1 kräm är främst för exfolierande förändringar. Betnovat kutanlösning är särskilt effektiv för behandling av hårbotten och öronens kanaler.

Denna flytande medicin kan endast köpas på apotek om du har ett recept.

Betnovat kräm, salva, lösning eller betnovat kutan, vad används de till?

Sjukvårdsspecialister ordinerar detta läkemedel för behandling av olika hudsjukdomar, som manifesteras av hudinflammerade fläckar i kombination med rodnad, klåda, smärta och fjällning. Betnovat-krämen förekommer på huden och minskar inflammationsprocesser och stoppar eller minimerar obehag.

Korrekt användning av Betnovat

Läkemedlet finns i följande varianter: salva (bättre för torr och fjällande hud) och kräm (lämplig för normal och fet hud). Använd den i enlighet med din läkares rekommendationer. Applicera ett tunt lager av det på en skadad zon. Efter användning, tvätta händerna och rör inte dina ögon.

Behandlingstiden är maximalt 4 veckor. Om du inte upplever någon effekt av medicinen, informera din läkare, men fortsätt aldrig appliceringen på egen hand.

Kom ihåg att medicinen kan brinna, så stå inte nära värme och undvik rökning efter att du har täckt din hud med lösningen.

Om du vill behandla hörselgångsinflammation, rengör det skadade området noggrant och använd 2-3 droppar 2-3 gånger per dag.

Lägg inte till en glömd dos om du hoppade över användningen.

Doser

Endast läkaren kan välja rätt dos för dig. De allmänna rekommendationerna är:

vuxna och minderåriga applicerar det 1-2 gånger dagligen och täcker det skadade området med ett tunt lager. Efter att obehaget börjar minska kan du använda det med en mindre frekvens. När du behandlar en ansiktshud om en patient är ett barn, är det inte tillåtet att använda Betnovat i över 5 dagar i följd.

Bieffekter

När du använder detta läkemedel kan du ha följande vanliga besvär:

  • hudklåda och irritation på zoner täckta med det;
  • brännande känsla och smärta, som uppstår lokalt i de behandlade zonerna.

Mindre vanliga och sällsynta biverkningar inkluderar pigmentförändringar, ökad hårväxt på kroppen, förtunning av huden, att behandlas, vilket kan leda till att bristningar uppstår.

Biverkningar som inträffar mycket sällan är:

viktökning, rynkor, håravfall, försämring av hårtillståndet, kontaktdermatit. De kan dyka upp eftersom kortisonsalva kan påverka hela kroppen vid varaktigt intag.

Underhudsblåsor kan uppstå hos personer med psoriasis. Det är pustulös psoriasis, och det finns enstaka fall av deras förekomst.

Vissa läkemedel kan öka risken och intensiteten av biverkningar, utlösta av Betnovat. Till exempel:

Ritonavir (tillämpas för att behandla HIV).

Itrakonazol (används mot svamp).

Om du upplever något av ovanstående tillstånd eller andra biverkningar, kontakta din läkare omedelbart.

När är Betnovat förbjudet?

Alla kan inte fritt använda detta läkemedel.

Du kommer inte att ordineras det om du:

har en överkänslighet mot betametason eller andra hjälpämnen i läkemedlet;

vill behandla hudproblem framkallade av akne, rosacea, virus eller bakteriella infektioner eller parasiter. Använd den inte heller för att hantera perioral dermatit, kliande men inte inflammerad hud, runt anus och könsorgan. Barn som är under 1 år får inte heller använda den.

Gravida kvinnor kan endast använda Betnovat efter samråd med en specialist.

För att lära dig mer om möjliga biverkningar, varningar, kontraindikationer och andra viktiga fakta relaterade till Betnovat-applikationen, läs bipacksedeln.

Hur kan du köpa Betnovat receptfritt online?

Det är omöjligt att köpa Betnovat online receptfrit, utfärdat av en licensierad specialist. Du kan också få det online. Läs om denna medicin här på denna sida och klicka på den. Fyll sedan i det nödvändiga frågeformuläret och du kommer att få en medicinsk konsultation, där läkaren kommer att rådfråga dig och utfärda det godkända receptet enligt alla dina krav och behov. Detta dokument skickas till partnerapoteket som levererar läkemedlet till dig.

Det är mycket enklare än att göra alla sakerna ovan på egen hand i en offline-kur.

Var inte rädd för för höga priser för Betnovat i onlineapoteken. Det finns till ett överkomligt pris. Kostnaden är vanligtvis lägre om du tar ett stort paket. Leveransen ingår vanligtvis också.