Isotretinoin receptfritt

Isotretinoin

10 mg, 20 mg; 30, 60 styck(en)

Apotek på nätet KÖP NU

Beskrivning

Vad är Isotretinoin?

Isotretinoin, som är kommersiellt känt under flera namn, däribland Isotretinoin Actavis 10 mg, är ett exceptionellt potent läkemedel som främst används för behandling av svåra former av akne. Akne är en vanlig hudåkomma som orsakas av överproduktion av talg, en naturlig hudolja, vilket leder till inflammation och blockering av hudens talgkörtlar.

Detta tillstånd uppträder ofta under puberteten men kan förekomma i alla åldrar. I de flesta fall kan akne försvinna naturligt utan att kräva särskild behandling, men ibland kan den utvecklas till allvarliga former som acne conglobata och acne cystica. Dessa kännetecknas av smärtsamma abscesser och betydande hudförändringar, vilket kräver en specialiserad och robust terapeutisk strategi.

Varför är Isotretinoin ett effektivt läkemedel mot akne?

Den unika egenskapen hos Isotretinoin är dess kraftfulla verkningsmekanism. Den verkar främst genom att minska överproduktionen av talg och därigenom minska inflammationen och tilltäppningen av talgkörtlarna. Denna egenskap gör det särskilt lämpligt för behandling av svåra aknetyper som har visat sig vara resistenta mot standardbehandlingar som antibiotiska krämer eller lotioner.

Isotretinoin stimulerar dessutom bildandet av ett nytt yttre hudlager, vilket främjar snabbare hudförnyelse och eliminering av orenheter. Denna mekanism bidrar ytterligare till att förhindra att porerna täpps till, vilket är en avgörande faktor för utvecklingen av akne.

Patienterfarenheter: Före och efter Isotretinoin

Innan Isotretinoin påbörjas brottas patienterna ofta med svår, ihållande och ofta smärtsam akne som inte svarar på traditionella behandlingar. Detta kan leda till inte bara fysiskt obehag utan även psykiskt lidande, med tanke på tillståndets synliga natur.

När behandlingen med Isotretinoin inleds kan patienterna till en början uppleva biverkningar som torr hud och torra läppar, eftersom läkemedlet dramatiskt minskar oljeproduktionen. Under behandlingens gång förbättras dock hudens tillstånd vanligtvis avsevärt.

Efter en fullständig behandling med Isotretinoin rapporterar de flesta patienter en betydande minskning eller till och med fullständig utrotning av sin akne. Den minskade talgproduktionen, i kombination med den snabba hudcellsomsättningen, resulterar vanligtvis i mindre inflammation, mindre bakterietillväxt och sällsynta förekomster av tilltäppta porer. Huden är i allmänhet klarare och slätare, vilket leder till en drastisk förbättring av självkänslan och den allmänna livskvaliteten för många patienter.

Hur köper jag Isotretinoin (Accutane) online i Sverige?

 1. Få ett recept på nätet: Innan du köper Isotretinoin online behöver du ett recept från en certifierad vårdgivare. Telemedicinska plattformar, som finns tillgängliga i Sverige, gör denna process bekväm och säker. På dessa plattformar kan du ha virtuella konsultationer med licensierade läkare som kan utvärdera ditt tillstånd och, om lämpligt, utfärda ett online-recept för Isotretinoin.
 2. Hitta ett legitimt onlineapotek: För att säkerställa säkerhet och efterlevnad av svenska lagar är det viktigt att använda ett pålitligt onlineapotek som följer de standarder som fastställts av Läkemedelsverket. 
 3. Skapa ett konto: När du har hittat ett välrenommerat nätapotek ska du skapa ett konto på deras plattform. Denna process innebär vanligtvis att du tillhandahåller grundläggande information, till exempel ditt namn, adress och kontaktuppgifter.
 4. Skicka in ditt recept: Nästa steg är att skicka in ditt recept online. Detta görs vanligtvis genom att ladda upp en digital kopia av receptet till onlineapotekets plattform. Vissa telemedicinska tjänster är direkt kopplade till onlineapotek, vilket förenklar denna process.
 5. Lägg din beställning: När ditt recept har verifierats kan du fortsätta att beställa Isotretinoin. Ange kvantiteten enligt ditt recept och lägg till medicinen i din online-korg. Se till att du beställer rätt dos, i detta fall Isotretinoin Actavis 10 mg eller enligt din läkares ordination.
 6. Slutför betalningen: Onlineapotek erbjuder vanligtvis flera betalningsalternativ, inklusive kredit- / betalkort och banköverföringar. Välj önskad metod och slutför transaktionen.
 7. Vänta på leverans: När du har gjort beställningen kan du vänta på leveransen. De flesta onlineapotek i Sverige tillhandahåller hemleveranstjänster, vilket säkerställer att din medicin levereras direkt till din dörr.

Hur ska Isotretinoin tas?

Läkemedlet tillverkas i kapslar. Hela kapseln måste sväljas med en liten mängd vätska. Du kan kombinera det med mat eller ta efter din måltid. Vanligtvis ordinerar hälsovårdsspecialister Isotretinoin för en period som varierar från 16 till 24 veckor. Upprepade kurser kan äga rum om det behövs, men pausen på minst 8 veckor mellan dem bör observeras. 

En specifik egenskap hos detta läkemedel är att din hud kan bli känsligare och mindre skyddad mot UV-strålning. Det är viktigt att undvika direkta solstrålar och täcka huden med ett solskyddsmedel med minst SPF 15 (även när det är molnigt).

Dosering

Vanligtvis föreskrivs Isotretinoin till vuxna och ungdomar från 12 års ålder. Den typiska doseringen är 0,5 mg av läkemedlet per 1 kg kroppsvikt (BW). Det betyder att om du väger 70 kg skulle den rekommenderade dosen vara 35 mg av Isotretinoin per dag.

Denna dagliga dos kan intas antingen som en enkel dos eller delas upp i två doser med 12 timmars mellanrum. Till exempel, om du föredrar att dela upp dosen, skulle du ta hälften på morgonen och den andra hälften på kvällen. Detta kan bidra till att minska eventuella biverkningar och fördela läkemedlets effekt jämnt över dagen.

Det är viktigt att notera att Isotretinoin inte ska ges till barn under 12 år, eftersom dess säkerhet och effektivitet inte har fastställts för denna åldersgrupp. För att säkerställa barns säkerhet bör läkemedlet förvaras utom räckhåll för barn.

Biverkningar

Det finns några biverkningar som kan orsakas av Isotretinoin, i synnerhet:

 • torrhet i slemhinnor, inklusive ögon och näsa;
 • huvudvärk; 
 • hög kolesterolnivå i blodet;
 • svaghet, yrsel.

När det gäller biverkningar av psykiatrisk natur finns depression, självmordstankar och psykos dokumenterade. Uppkomsten av psykos är förknippad med överdosering. Avbrytande av behandlingen bör ske i sådana situationer. 

Om du får tecken på några biverkningar, särskilt allvarliga eller till och med livshotande, kontakta omedelbart en läkare eller apotekspersonal. 

När du tar Isotretinoin är osäkert för din hälsa?

Det är ett universalmedel, men även det kanske inte är lämpligt för absolut alla patienter.

Det är förbjudet för:

 1. gravida, ammande kvinnor eller de som planerar graviditet;
 2. patienter med allergier mot läkemedlets ingredienser; leversjukdomar; ökat kolesterol, vitamin A eller triglyceridnivå i ett blod.

Om du har några andra hälsotillstånd eller får någon ytterligare behandling, se till att ge dessa fakta till din läkare så att han kan avgöra om Isotretinoin är tillåtet i ditt fall. Läs bipacksedeln noggrant. 

Läkemedlet tenderar att göra en person yr och se suddig ut. Undvik bilkörning om du upplever sådana saker. 

Kompatibilitet mellan isotretinoin och alkohol

Personer som gillar att dricka alkoholhaltiga drycker måste känna till ett viktigt faktum. Läkemedlet är inte kompatibelt med alkohol, vilket kan utlösa eller förstärka vissa biverkningar. Det är bättre att avstå från alkohol under behandlingsperioden.