Isotretinoin receptfritt

Isotretinoin

10 mg, 20 mg; 30, 60 styck(en)

Apotek på nätet KÖP NU

Description

Isotretinoin: vad är det?

Isotretinoin actavis 10 mg är ett antiinflammatoriskt läkemedel, som används för allvarlig aknebehandling. Dess aktiva komponent Isotretinoin minskar produktionen av extra talg, som är hudens naturliga olja.

Det bidrar också till skapandet av den nya hudens yttre lager, vilket leder till att hudens orenheter elimineras.

Isotretinoin – effektiv medicin mot akne.

Detta läkemedel har en mycket kraftfull effekt, så du är endast lämplig vid svåra hudåkommor.

Den främsta anledningen till att akne uppstår är en överproduktion av naturligt talg. Som ett resultat blir talgkörtlarna inflammerade och tilltäppta. Denna störning kan inträffa i alla åldrar, men tonåringar är vanligare att möta det under puberteten.

Vanligtvis försvinner finnar av sig själva utan att ytterligare terapi behövs. Men ibland kan attackerna bli mycket allvarliga och orsaka betydande obehag. Böldbildningen framkallar smärta och vanställdhet. Namnen på sådana allvarliga aknetyper är acne conglobata och acne cystica. De kan endast behandlas med en korrekt terapi och medveten inställning.

Isotretinoin före och efter – vad får du?

Den vanliga behandlingen för akne inkluderar antiinflammatoriska krämer och antibiotiska lotioner. Isotretinoin är lämpligt för akne, som inte har lindrats effektivt med hjälp av standardmetoder (antibiotika eller utvärtes läkemedel). Det syftar till att minska talg och minimera tillväxten av hudcellerna i epidermis. Följaktligen sker en snabbare hudregenerering och tilltäppning av porer sker sällan. Du kommer också att uppleva mindre inflammation och bakterier som växer.

Hur ska isotretinoin tas?

Läkemedlet tillverkas i kapslar. Hela kapseln måste sväljas med lite vätska. Du kan kombinera det med mat eller ta efter din måltid. Vanligtvis ordinerar läkare isotretinoin för en period som varierar från 16 till 24 veckor. Upprepade kurser kan äga rum vid behov, men avbrottet på minst 8 veckor mellan dem bör observeras.

En specifik egenskap hos detta läkemedel är att din hud kan bli känsligare och mindre skyddad från UV-strålning. Det är viktigt att bli av med de direkta solstrålarna och täcka din hud med ett solskyddskräm som har inte mindre än SPF 15 skydd (även när det är molnigt).

Doser

De rätta doserna beroende på användarens behov beskrivs i instruktionen eller läkarens ordination.

De vanligaste doserna är följande:

för vuxna och ungdomar från 12 år bör det vara 0,5 mg av läkemedlet per 1 kg BW (kroppsvikt). Denna mängd kan sväljas på en gång eller separeras för 2 intag med ett intervall på 12 timmar mellan dem på en dag.

Varning: barn under 12 år är förbjudna att ta Isotretinoin, så förvara denna medicin utom räckhåll för dem.

Bieffekter

Det finns några biverkningar som kan provoceras av isotretinoin, särskilt:

  • torrhet i slemhinnor, inklusive ögon och näsa;
  • huvudvärk;
  • högt kolesterolvärde i blodet;
  • svaghet, yrsel.

När det gäller biverkningar av psykiatrisk karaktär dokumenteras depression, självmordstankar och psykoser. Psykosuppkomsten är förknippad med överdosering. Avbrytande av behandlingen bör ske i sådana situationer.

Om du får tecken på några biverkningar, särskilt allvarliga eller till och med livshotande sådana, kontakta omedelbart en läkare eller apotekspersonal.

Är det osäkert för din hälsa när du tar Isotretinoin?

Läkemedlet kan inte tas av alla människor.

Det är förbjudet för:

  • gravida, ammande kvinnor eller de som planerar graviditet;
  • patienter med allergier mot läkemedlets ingredienser; leversjukdomar; ökat kolesterol, vitamin A eller triglyceridnivåer i ett blod.

Om du har några andra hälsotillstånd eller får någon ytterligare behandling, se till att tillhandahålla dessa fakta till din läkare så att han kommer att avgöra om Isotretinoin är tillåtet i ditt fall. Läs bipacksedeln noggrant.

Medicinen tenderar att göra en person yr och se suddig ut. Undvik bilkörning om du upplever sådant.

Kompatibilitet mellan isotretinoin och alkohol

Människor som gillar att dricka alkoholhaltiga drycker måste känna till ett viktigt faktum. Läkemedlet är inte kompatibelt med alkohol, vilket kan utlösa eller förstärka vissa biverkningar. Det är bättre att avstå från alkohol under behandlingsperioden.

Hur kan du köpa Isotretinoin online?

Du är fri att enkelt köpa Isotretinoin i onlineapotek.

Efter att ha läst om detta läkemedel på denna sida och valt det, är ditt nästa steg att fylla i det obligatoriska frågeformuläret så att du får en medicinsk konsultation. Efter att läkaren har hjälpt dig med hjälp kommer du att få det godkända receptet. Det kommer att skickas till partnerapoteket som ansvarar för att leverera läkemedlet till kunden.

Istället för att gå till offlineapotek kan du enkelt få det med hjälp av onlinetjänsten.

Det är en riktig prisjakt på onlineapoteker. Men du kan köpa Alli på onlineapoteket för ett mycket bra pris, som vanligtvis inkluderar leveranskostnad. Om du väljer ett större paket blir kostnaden lägre.