mysimba receptfritt

Mysimba

8 mg/90 mg

Plattform på nätet BESTÄLL NU
Europeisk klinik KÖP NU

Beskrivning

Mysimba för viktminskning – vad är det?

Mysimba är ett bantningsmedicin i tablettform för daglig användning. Det används för att minska vikten och hantera fetma. Dessa piller har två aktiva substanser, nämligen naltrexonhydroklorid och bupropionhydroklorid. Deras verksamhet riktar sig mot hjärnområden som ansvarar för hungerkontroll. Dessa ämnen används inte separat för viktkontroll. Läkare ordinerar dem för behandling av alla typer av beroenden.

Vem kan behöva Mysimba?

Mysimba-tabletter är inte lämpliga för vardaglig viktkontroll med ett normalt kroppsmasseindex (BMI). Medicinen kan endast tas om du är överviktig eller lider av fetma.

En vuxen person definieras som överviktig när hans/hennes BMI är 30 eller högre. BMI visar din vikt och höjd korrelation. Personer vars BMI ligger mellan 27 och 30 och som lider av viktrelaterade tillstånd (högt blodtryck, typ 2-diabetes, ökade blodfetter) drar också nytta av att ta denna medicin.

Du får inte ta detta läkemedel:

 • om du har en allergisk reaktion mot ingredienserna i medicinen (naltrexon, bupropion eller annat);
 • om du lider av hypertoni (ditt blodtryck är onormalt högt);
 • om du har anfall, hjärntumör, bipolär sjukdom, ätstörningar (som anorexi och bulimi), allvarliga lever- eller njurproblem;
 • om du tar lugnande medel och ångestdämpande läkemedel, monoaminoxidashämmare (MAO-hämmare), opiatläkemedel eller piller som innehåller bupropion eller naltrexon.
Vem är tillverkaren? Orexigen, Navamedic (i Sverige)
Vilka kan behöva denna medicin? feta patienter eller överviktiga patienter med samtidiga sjukdomar
Vad är den aktiva ingrediensen? naltrexone+bupropion
Vilken är doseringsformen? piller
Vad är underhållsdosen? 2 tabletter på morgonen och 2 tabletter på kvällen
Behöver jag recept för att köpa det? ja

Köp Mysimba online: 5 enkla regler för säker beställning

 1. Köp pillren endast från lagliga säljare.
 2. Fyll i frågeformuläret på webbplatsen för online-återförsäljaren ärligt, eftersom en läkare utfärdar ett online-recept baserat på informationen från detta frågeformulär.
 3. Följ läkarens rekommendationer om han eller hon tycker att du bör välja en annan medicin än den du förväntade dig.
 4. Använd en bekväm betalningsmetod, men kom ihåg att en legitim säljare inte använder personliga kreditkortstransaktioner, kryptovalutor eller andra inofficiella betalningsformer.
 5. Ta emot ditt paket dagen efter du beställer, men var medveten om att leverans av mediciner i vissa städer (eller beroende på en säljare) kanske inte är tillgänglig på lördagar och söndagar.

Köpa receptfritt eller få ett recept på nätet?

Mysimba är inte tillgängligt receptfritt, varken i Sverige eller i något EU-land som Tyskland eller Frankrike. Även i Norge, som inte är en EU-medlemsstat, behöver du ett läkarrecept för att köpa bantningspiller. Alla erbjudanden i onlineapotek, sociala medier eller meddelandeappar för att köpa dessa piller utan recept är olagliga.

Det är mycket enklare att inte bryta mot lagen och att få ett online-recept. Den enda skillnaden är att du får en distanskonsultation med en läkare och receptet i sig skickas till apoteket elektroniskt. Om du använder den rekommenderade onlineplattformen behöver du inte betala extra för en läkares konsultation och ett online-recept. Priset som anges på webbplatsen inkluderar redan dessa tjänster.

Pris på Mysimba

Den online medicinska plattformen arbetar ständigt för att se till att kunderna får bästa möjliga pris. Det är dock alltid något högre än i ett vanligt apotek. Detta beror på att förutom läkartjänster inkluderar priset snabb leverans. På detta sätt har du, som patient, två alternativ:

 1. Köp Mysimba lite billigare, men besök först läkaren och gå till apoteket för att hitta medicinen.
 2. Köp medicinen till ett pris som inkluderar en läkares konsultation och leverans, men lägg beställningen från ditt eget hem och få den levererad var du än önskar.

Hur tar man Mysimba?

Du måste följa läkarens rekommendationer när du tar detta läkemedel.

Den vanliga dosen är en tablett (innehållande 8 mg naltrexonhydroklorid och 90 mg bupropionhydroklorid), som tas på morgonen. Ytterligare gradvis ökning av dosen är följande:

 • under den 1: a veckan tar du en tablett på morgonen;
 • under den 2: a veckan – 2 tabletter (1 morgon och 1 kvällstab);
 • under den 3: e veckan – 2 tabletter på morgonen och en på kvällen;
 • från den 4: e veckan och framåt – två tabletter på morgonen och ytterligare två på kvällen.

I fall av vissa hälsotillstånd eller hög ålder hos patienten kan dosen justeras.

När 16 behandlingsveckor har gått kommer din läkare att överväga behovet av ytterligare behandling. Det beror på läkemedlets effektivitet och om det finns några akuta biverkningar. Om behandlingen går bra finns det ingen anledning att avbryta den efter 16 veckor. Behandlingens varaktighet kan vara så lång som 1 år eller mer.

Läkemedlet ska sväljas helt och inte delas, tuggas eller krossas. Det är bäst att ta det tillsammans med mat. Detta är förlängda frisättningstabletter, så någon manipulation kan störa deras farmakokinetik.

Överdosering kan leda till farliga konsekvenser, så om du sväljer fler tabletter än nödvändigt, kontakta omedelbart en läkare eller akutmottagning.

Missad dos bör inte läggas till den följande. Hoppa över den och fortsätt behandlingsregimen. Ta inte en dubbel dos.

Försiktighetsåtgärder och rekommendationer

Det är nödvändigt att berätta för din läkare om eventuell medicinsk behandling du för närvarande har och eventuella åkommor du har. Annars kan du stöta på allvarliga biverkningar när du använder Mysimba. Även vissa läkemedel är oförenliga med detta läkemedel.

Avsluta behandlingen med Mysimba om du märker några tecken på allergi, inklusive svullnad av läpparna, tungan, ansiktet eller halsen, andningssvårigheter och sväljning, feber, ledvärk och muskelvärk.

Det är viktigt att känna till din hjärtfrekvens och blodtryck innan du tar Mysimba, eftersom de kan öka under läkemedlets verkan.

 • Äldre personer, som är 65 år och äldre, bör ta detta läkemedel med försiktighet. Om du är 75 år och äldre rekommenderas inte Mysimba alls.
 • Det finns inga studier relaterade till att ta Mysimba av minderåriga personer, så det är förbjudet att använda detta läkemedel av denna patientgrupp.
 • Försök att minimera alkoholkonsumtionen under behandlingen eftersom missbruk kan framkalla kramper och andra psykiska störningar.
 • Gravida och ammande kvinnor förbjuds att använda läkemedlet.
 • Mysimba kan påverka din uppmärksamhet och orsaka yrsel och sömnighet, så diskutera detta problem med din läkare.

Mysimba fungerar effektivt endast tillsammans med en korrekt kost och tillräcklig fysisk aktivitet. Annars kommer det att vara värdelöst. Nyckelaspekten för din framgång är att kontrollera hur många kalorier du konsumerar per dag. Det är viktigt att skapa ett kaloriunderskott.

Om du inte ser någon effekt efter 16 veckors behandling (du har gått ner mindre än 5 procent av vikten) kan läkaren avbryta behandlingen.

För att behandlingen ska vara tillräckligt effektiv, följ följande rekommendationer för livsstilsförändringar:

Mysimba-intag Hoppa inte över en dos eller avbryt behandlingen i förtid
Näring Ha en lågkaloridiet
Fysisk aktivitet Gör speciella övningar för att bränna fett.
Omgivande miljö Undvik personer som demotiverar och inte stöder dig
Kontakt med läkare Berätta genast för din läkare om du har några problem eller bekymmer med behandlingen

Biverkningar

Likt alla andra läkemedel kan Mysimba orsaka några oönskade biverkningar. Allvarliga sådana (inträffar sällan) inkluderar depressiva känslor, självmordstankar. Frekvensen av kramper, allvarliga hudåkommor som erythema multiforme, Stevens-Johnson syndrom, rabdomyolys, lupusutslag, serotoninsyndrom är för närvarande okänd på grund av brist på forskning.

Vanliga biverkningar (drabbar 1 eller fler användare av 10) är följande:

 • illamående eller kräkningar;
 • huvudvärk;
 • förstoppning;

Biverkningar med en frekvens på upp till 10%:

 • orimlig ångest;
 • yrsel;
 • sömnstörningar;
 • värmevallningar;
 • högt blodtryck;
 • buksmärta;
 • klåda;
 • irritabilitet;
 • håravfall;
 • ökad svettning.

Om du upplever några biverkningar, ring din läkare och diskutera nödvändigheten av ytterligare behandling.

Kom ihåg att läsa en medicinsk produktetikett är en nödvändighet, så att du är medveten om alla möjliga kontraindikationer, biverkningar och kompatibilitet med andra läkemedel.

All information ovan är verifierad och synkroniserad med den auktoritativa källan FASS [1]. Det bör dock inte tjäna som ersättning för medicinsk konsultation och fullständig noggrannhet kan inte garanteras.

Finns det några alternativ till Mysimba?

Mysimba är inte det enda läkemedlet mot fetma. Oralet alternativ inkluderar Xenical och Orlistat generika. Populära injicerbara medel för viktminskning är Saxenda och Wegovy. Det finns ingen mening med att leta efter ett alternativ om det läkemedel du vill ha finns på apoteket och det inte är kontraindicerat för dig. Om inte kommer din läkare att välja ett av ovanstående läkemedel.

Innan du väljer ett alternativ, ta följande information i beaktande:

  Saxenda Wegovy Xenical
Aktiv ingrediens liraglutid semagutid orlistat
Köp med ett online recept 👍 👍 👍
Tillgänglighet på svenska apotek 👍 bör finnas tillgänglig snart 👍
Dosform injektioner injektioner kapslar

Resultat och erfarenhet av Mysimba för viktminskning

Du kan läsa recensioner av Mysimba på Flashback-forumet och dela din erfarenhet här också. Du kan också använda information från drugs.com, där riktiga patienter kan ge feedback [2]. De berömmer effektiviteten och säkerheten hos medicinen (den marknadsförs under varumärket Contrave i USA). De flesta patienter rapporterar en tydlig förbättring av deras hälsa efter att ha använt tabletterna. Du kan också hitta negativa recensioner. Ingen läkare kan garantera att du inte kommer att stöta på allvarliga biverkningar eller individuell intolerans. Av denna anledning, använd forum och chattar för motivation och kommunikation, men inte för att välja ett läkemedel för behandling.

Referenser:

 1. https://www.fass.se/LIF/product?nplId=20131031000012&userType=0
 2. https://www.drugs.com/comments/bupropion-naltrexone/contrave.html