dermovat receptfritt

Dermovate

Lotion, kräm, salva

Apotek på nätet KÖP NU

Description

Dermovate – vad är det?

Dermovate är ett läkemedel av hormonkaraktär, som används för behandling av hudtillstånd. Den finns som kräm, salva och lotion. Dess aktiva komponent är klobetasol, som är en kortikosteroid (ett hormon som produceras naturligt av binjurebarken). Denna medicin hjälper till att lindra symtom på olika hudsjukdomar, inklusive klåda, mjäll, röd hud, svullnad. Detta är ett receptbelagt läkemedel.

För vilka ändamål används den?

Sjukvårdsspecialister ordinerar Dermovat-salva som en del av en behandling vid följande hudåkommor:

  • psoriasis – en sjukdom som manifesteras av hudrodnad, vanligtvis i kombination med ett sådant tillstånd som silverfärgad;
  • Lupus erythematosus. Det är förknippat med solljusöverkänslighet och röda fläckar;
  • vissa typer av eksem.

Nyckelaspekten med Dermovate är att det inte helt botar sjukdomar som anges ovan. Det hjälper bara till att lindra alla obehagliga obehag som provoceras av en viss sjukdom.

Hur använder man det på rätt sätt?

Det finns tre former där Dermovate är tillgängligt: ​​kräm, lotion och salva. Den rätta varianten som passar dig bör väljas av en läkare beroende på din åkomma. Salva och kräm bör appliceras på hudens drabbade zon i ett tunt lager. Detaljerad information om hur mycket av ämnet du ska använda finns på läkemedelsetiketten.

Du måste tvätta händerna noggrant efter att du har använt läkemedlet och undvika att det kommer i kontakt med dina ögon. Lotion appliceras på den håriga hårbotten. Den är avsedd att endast användas på helt torrt hår. Kom ihåg att lotionen lätt kan antändas, så ta den långt från eld och använd inte hårtork efteråt.

Den rekommenderade dosen för vuxna och barn äldre än 1 år är följande: det drabbade området ska behandlas en eller två gånger om dagen med lotion, kräm eller salva. Efter att du känner att obehaget börjar avta kan applikationen vara mindre frekvent. Det är bättre att använda läkemedlet kort och inte under en varaktig period. Du måste ta pauser i användningen om din behandling varar i flera dagar. Barn kan endast använda läkemedlet vid strikt recept. Försumma inte att inspektera bipacksedeln när behandlingen påbörjas.

Bieffekter

Dermovate (liknande alla andra läkemedel) kan orsaka vissa biverkningar. En patient kan uppleva:

  • förtunning av den behandlade huden;
  • synlighet av blodkärlen (under hudzonerna täckta med ämnet);
  • försenad växtutveckling (hos barn).

Om du använder läkemedlet under en längre tid blir risken för allvarliga biverkningar högre. Du måste rådfråga din läkare om du får obehag eller obehagliga symptom. Den fullständiga listan över möjliga biverkningar beskrivs i bipacksedeln.

När är drogen förbjuden?

Läkemedlet är inte avsett för särskilda hudåkommor, till exempel akne, inte inflammerade kliande utslag, rosacea eller svampinfektion. Så använd det inte för att hantera sådana sjukdomar, eftersom Dermovat bara kan försämra situationen. Läkemedlet är inte lämpligt för dem som är överkänsliga mot klobetasol och någon av läkemedlets beståndsdel.

Gravida och ammande kvinnor rekommenderas särskilt att använda det endast efter läkares rekommendation. Dermovate påverkar inte dina köregenskaper och interagerar inte med alkohol.

Hur köper man dermovat online utan recept?

Du måste vara extremt försiktig om du erbjuds att få Dermovate online utan recept. Äkta Dermovate är bara ett receptbelagt läkemedel, så du kan inte få det som ett receptfritt läkemedel. Officiellt är det förbjudet att köpa det på apotek utan ett tidigare utfärdat recept.

Det finns många förfalskade läkemedel på onlinemarknaden nu, så om du ser OTC Dermovate, köp det inte, det är olagligt och kan vara farligt för din hälsa, eftersom det finns en risk att aktiva substanser bearbetas och används i olämpliga mängder.