oestrogel receptfritt

Oestrogel

Online-tjänst KÖP NU

Beskrivning

När nivån av det kvinnliga könshormonet östrogen minskar får kvinnor hjärtproblem, osteoporos och återkommande cystit. I detta fall kan läkare ordinera Oestrogel (Estrogel). Behandlingen möjliggör lindring av klimakteriebesvären och skyddar mot ovanstående sjukdomar. 

Läkemedlet kan köpas på olika läkemedelswebbplatser i Sverige. Här finns det inget sätt att köpa östrogenmediciner utan recept, men i den här artikeln beskriver vi hur du beställer det online.

Vad är Oestrogel och hur fungerar det?

Oestrogel kommer som en gel som innehåller hormonet 17 beta-estradiol. Det är indicerat som en effektiv hormonersättningsterapi som behövs på grund av minskningen av äggstockarnas funktion i början av klimakteriet. Detta läkemedel lindrar de symtom som orsakas av östrogenbrist. Det fungerar precis som naturligt östrogen och får en kvinna att känna sig som om hon inte hade genomgått klimakteriet.

Vad är östrogen?

Östrogen är en grupp kvinnliga könshormoner som är viktiga för att hålla sig frisk och se bra ut. Det påverkar alla de viktigaste perioderna i en kvinnas liv, från menstruation och graviditet till klimakteriet. Det spelar en viktig roll för fortplantningsförmågan och en normal menstruationscykel, och dessutom:

 • reglerar lipid- och kolhydratmetabolism;
 • stimulerar produktionen av kollagen och hyaluronsyra;
 • gör att blodkärlsväggarna kan vara elastiska.

Oestrogelens effekt

Om upp till 5 g (men inte mindre än 2,5 g) av gelen sprids över huden på en yta upp till 750 cm2 (men inte mindre än 400 cm2), kommer den erforderliga ökningen av östrogen att uppnås på cirka 3–5 dagar (enligt data från kliniska studier).. Från denna tidpunkt kommer den aktiva ingrediensen att finnas kvar i blodet i en koncentration som motsvarar den nivå som äggstockarna tillhandahåller under den tidiga-mitten av follikelfasen i menstruationscykeln.

Emellertid kommer ett stabilt resultat efter behandlingen att observeras på cirka tre månader. Medicinen tolereras bra jämfört med östrogentabletter.

Hur kan du köpa Oestrogel i Sverige?

Oestrogel är tillgängligt endast på läkares recept. För att få det, besök farmaceutiska webbplatser. Reputable online-plattformar erbjuder konsultationstjänster. Professionell medicinsk rådgivning och digitala recept tillhandahålls av erfarna läkare.

Fördelarna med dessa onlineapotek är att de har bra villkor, snabb leverans (den längsta 

För att köpa medicin online bör följande steg följas:

 1. Logga in på en föredragen webbplats genom att ange de nödvändiga personuppgifterna.
 2. Konsultera en läkare.
 3. Få ett digitalt recept.
 4. Hitta östrogenmediciner och lägg din beställning.
 5. Välj betalnings- och leveransalternativ.
 6. Vänta på leverans.

Kan du köpa Oestrogel (Estrogel) i Sverige utan recept?

Du kan inte köpa östrogenmediciner receptfritt; apoteket säljer denna medicin endast med recept. Använd lagliga apotekssidor, som kan garantera kvaliteten på produkterna!

Vad är priset på Oestrogel?

Det onlinepris för östrogenmediciner är vanligtvis lika med det på ett lokalt apotek. Men denna summa kan skilja sig åt mellan olika plattformar på grund av olika kostnader för konsultation och transport. En patient bör titta på olika svenska plattformar och välja den med de bästa villkoren.

Om Oestrogel i detalj

Medicinen är en östrogen-enbart produkt i form av en färglös transdermal gel. Det finns 0,6 mg av den aktiva ingrediensen i varje gram Oestrogel. En enskild pump mäter volymen, som är cirka 1,25 g, vilket gör det enkelt att applicera den föreskrivna dosen. Gelen innehåller alkohol. Därför finns det en diskret lukt av det.

Administrering av Oestrogel

Oestrogel appliceras en gång per dag, vid ungefär samma tidpunkt varje dag. Detta görs kontinuerligt. Det appliceras på ren, torr och oskadad hud efter ett bad eller en dusch. Vanligtvis ger en pump tillräckligt med medicin för att smörja över ett hudområde. Den typiska dosen per dag är 2 pumpar, men en läkare kan öka den.

Före första användningen måste du förbereda pumpförpackningen. När locket tas bort rekommenderas det att du trycker på pumpen fem gånger. Den pumpade produkten ska sköljas ner.

Gelén sprids vanligtvis över armen från handleden till axeln. Du kan dock välja andra delar av kroppen och undvika bröst- och bäckenområdet. Så du kan sprida den på ett stort hudområde på varje axel, ytterarm eller mitt på låret (du kan rekommenderas att alternera appliceringsställena under behandlingen, men det är inte alltid absolut nödvändigt). Patienten själv, inte en tredje part, ska applicera gelen. Efter proceduren ska händerna tvättas med tvålvatten.

Efter fem minuter kan kläderna sättas på. Medan gelen torkar, bör en öppen låga undvikas. En person som inte behöver öka östrogennivån i sin egen kropp bör inte röra den behandlade huden i en timme. Om det händer måste kontaktområdet för en frisk person tvättas med vatten och tvål.

Överdosrisken i fallet med transdermal gel är låg. Men om det inträffar kommer patienten att uppleva illamående, ömhet i brösten och vaginal blödning. För att undvika konsekvenser bör den missade dosen inte fördubblas nästa gång. Om det är mer än 12 timmar kvar till nästa applicering är det tillåtet att använda gelen i strid mot schemat och sedan fortsätta enligt schemat.

Observera: Kvinnor med vissa hälsotillstånd bör följa instruktionerna om hur gelen ska användas i deras speciella fall, samt tala med sin läkare om hur man använder detta läkemedel på ett korrekt och säkert sätt.

Biverkningar

Innan behandlingen påbörjas bör en fullständig undersökning genomföras. Dessutom bör kontroller utföras då och då under behandlingen.

Det är viktigt att uppmärksamma biverkningar som:

 • smärta (bröstsmärta och huvudvärk);
 • illamående;
 • vaginit;
 • en betydande ökning av blodtrycket;
 • leverproblem;
 • frekventa infektioner.

Kontraindikationer

Balansen mellan risker och fördelar med Oestrogel för yngre postmenopausala kvinnor är bättre jämfört med användning av östrogenläkemedel efter 60 års ålder. Oestrogel ska dock inte administreras i följande fall:

 • bröstcancer;
 • några östrogendrivna tumörer;
 • genital blödning av okänt ursprung;
 • endometriehyperplasi;
 • trombofiliska sjukdomar;
 • allvarliga leverproblem och några andra.

Obs: Oestrogel är inte indicerat under graviditet och amning. Om graviditet inträffar under behandlingen bör läkemedlet avbrytas.

Finns det några alternativ till Oestrogel i Sverige?

Det finns inga generiska alternativ till Oestogel. Men det finns olika former som marknadsförs som östrogenplåster och tabletter.

Titta på vårt bord för att bestämma vad som är bättre: Oestrogel, östrogenplåster eller tabletter.

Oestrogel Plåster (Evorel) Tabletter (Elleste-Solo)
Aktiv ingrediens Östrogen Östrogen Östrogen
Administration En gång om dagen En eller två gånger i veckan En gång om dagen
Bekvämlighet Lägre (det finns en torktid och ingen hudkontakt är tillåten inom en timme) Lägre (problem med klibbighet) Hög
Matsmältningsbesvär Ingen risk Ingen risk Det finns risk
Tolerans Hög Lägre (kan irritera huden) Lägre (kan irritera magen)

Verkliga användares erfarenheter med Oestrogel

Patienter delar med sig av sina tankar på olika webbplatser om klimakteriet och användning av östrogen mediciner. Tillskott i form av gel har en positiv effekt på hälsan. Det finns många positiva recensioner relaterade till Oestrogel. Det är användbart att läsa dem, men det är viktigt att förstå att medicinska historier är olika. Endast kompetent individuell medicinsk rådgivning måste beaktas.